ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ
ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Arrow
Arrow
Slider
Ο συνεταιρισμός αγγειπλαστών Θραψανού "ΜΙΝΩΣ", ιδρύθηκε το 1977 από τους αγγειοπλαστές του χωριού με σκοπό τη συνεργασία στην παραγωγή και διανομή κεραμικών προϊόντων.
Τα Προϊόντα μας

Τα Προϊόντα μας

Μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία κεραμικών προϊόντων. Ακολουθήστε την ιστορία της παραδοσιακής κρητικής κεραμικής που πιστεύουμε ότι υπηρετούμε, δημιουργώντας κεραμικά όπως μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας.
Κρητικά Κεραμικά - Δημιουργία

Κρητικά Κεραμικά - Δημιουργία

Δημιουργούμε μόνο χειροποίητα προϊόντα. Τα χέρια των τεχνιτών μας είναι το μοναδικό εργαλείο στην αποτύπωση παραδοσιακής τέχνης κεραμικής στα προϊόντα μας.
Φωτογραφίες

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες απο το εργαστήριό μας, διάφορες εκθέσεις αλλα και φωτογραφίες πελατών μας. Αδράξτε την ευκαιρία και πάρτε ιδέες διακόσμησης με τα εξαιρετικά κεραμικά μας.
knossos1.jpg

Η Ιστορία

Από την πολυμορφία της υπέροχης Κρητικής φύσης άντλησε τη φρεσκάδα και την επινοητικότητα του ο Μινωικός Πολιτισμός. Αυτή η ίδια πολυμορφία δίδαξε στους κατοίκους της Μινωικής Κρήτης την ικανότητα να μεταμορφώνουν τη γη σε εξαιρετικής ποιότητας κεραμική.

Οι Μινωίτες κεραμιστές φθάνουν στο αποκορύφωμα της κεραμικής τέχνης τους δημιουργώντας εκπληκτικής ομορφιάς και τεχνικής κεραμικά αγγεία, στα οποία απεικονίζονται με μεγάλη ζωντάνια και εκπληκτική αισθητική το ζωικό και φυτικό βασίλειο της Μινωικής Κρήτης.
Σ' αυτό το ίδιο φυσικό περιβάλλον, στα ίχνη της μεγάλης παράδοσης, οι τεχνίτες του Θραψανού δημιουργούν σήμερα αγγειοπλαστικά αριστουργήματα συνεχίζοντας επάξια την κεραμική τέχνη των Μινωιτών.

Σήμερα

Από τότε έως και σήμερα ο Συνεταιρισμός Αγγειοπλαστών Θραψανού λειτουργεί ασταμάτητα καταφέρνοντας να φτάσει σε υψηλό επίπεδο και να βρίσκεται στην πρώτη θέση προτίμησης ξένων και Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κεραμικής.

Το όνομα «ΜΙΝΩΣ» είναι γνωστό παγκοσμίως και συνδέεται άρρηκτα με την Κρητική κεραμική, την άριστη ποιότητα, την καλαισθησία και την τεράστια γκάμα κεραμικών.

Στο Συνεταιρισμό μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε αμέτρητα διαφορετικά σχέδια κεραμικών από πολύ μικρά γλαστράκια έως τεράστια πιθάρια φτιαγμένα με μεράκι και με προσοχή στην λεπτομέρεια, όλα ψημένα στο παραδοσιακό ξυλοκάμινο που τους προσδίδει το παραδοσιακό χρώμα της Κρητικής κεραμικής.

ceramics_00.jpg
mast4.jpg
mast1.jpg
mast3.jpg
mast2.jpg
Copyright © 2024 Κρητικά κεραμικά
ΜΙΝΩΣ - Συνεταιρισμός Αγγειοπλαστών Θραψανού
Θραψανό - Ηράκλειο Κρήτη +30-28910-41598
Κατασκευή Ιστοσελίδων ALL WEB KEYS